Beschikbaar tot 17:00 uur

Onze missie

“Bij Gezondheidscentrum Koolhoven bieden we alle zorg onder één dak. Met diverse zorgverleners streven we naar optimale en toegankelijke zorg voor alle inwoners van de wijk, dicht bij huis en vertrouwd.”

Over Koolhoven

In het moderne pand, dat in 2021 geopend werd in de Reeshof in Tilburg, werken wij samen met zorg- en dienstverleners van verschillende disciplines om optimale en toegankelijke zorg te bieden aan de inwoners van de wijk.

In het centrum van 1.100 m2 zit niet alleen onze eigen huisartsenpraktijk, maar ook een apotheek, een fysiotherapiepraktijk met een grote oefenzaal, gezondheidspsychologen, diëtiste, verloskundigenpraktijk, podotherapeut, ADHD verpleegkundige, opticien, logopediepraktijk en een GGZ praktijk voor jeugd en gezin. Ook voor bloedonderzoek kunnen patiënten hier terecht.

Onze zorgverleners

Huisartsenpraktijk Koolhoven

Binnen onze huisartsenpraktijk is een gevarieerde groep zorgprofessionals werkzaam om u als patiënt optimale zorg en aandacht te kunnen bieden. Ondanks de steeds toenemende druk in de zorgsector zoeken wij altijd naar mogelijkheden om onze kwaliteit en dienstverlening nog verder te verbeteren.

Bent u nieuwsgierig wat iedereen in onze praktijk doet? Bij ons team ziet u in het kort de rolverdeling binnen ons team. Samen hebben we heel veel kennis en ervaring. En als het nodig is overleggen we graag met elkaar. Zo zorgen we samen voor de beste zorg voor ú als patiënt.

 
Jan Smulders, huisarts

Apotheek Koolhoven

Bij Apotheek Koolhoven bieden wij u graag persoonlijke aandacht om u optimaal te ondersteunen bij het gebruik van geneesmiddelen. Stel uw vraag aan een van onze assistentes of maak een afspraak met de apotheker.

Op onze website kunt u eenvoudig 24 uur per dag een herhaalrecept aanvragen. Daarnaast vindt u een uitgebreid aanbod aan informatie over geneesmiddelen, gezondheid en zelfzorg.

Backelandt Fysiotherapie

Backelandt Fysiotherapie is de specialist in onder andere sportfysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie en dry needling in Tilburg West.

Je kunt terecht bij de fysiotherapeut bij klachten van spieren gewrichten en anderen problemen bij bewegen.

Logopedie Praktijk Tilburg

Onze logopedisten van Logopediepraktijk Tilburg onderzoeken, begeleiden en behandelen stoornissen op het gebied van spraak, taal, eten en drinken, mondgedrag, adem, stem en gehoor. Ook kunnen wij op verzoek scholing en informatie bieden aan beroepssprekers, zangers, leerkrachten, peuterspeelzaalleiders en een ieder die op professioneel vlak met communicatie en/of met de spraak- taalontwikkeling van kinderen te maken heeft.

Sport Podotherapie Vissers

Onze praktijk richt zich op actieve mensen. Fanatiek sporten of een dagelijks blokje om, als je het ons vraagt mag je hierin niet worden beperkt door fysieke klachten. Zeker niet, wanneer je voeten de oorzaak zijn.

Klachten en blessures rond sport en het bewegingsapparaat hebben vanaf dag één onze bijzondere aandacht. Wij snappen als geen ander dat een beperking door pijnklachten van enorme invloed kan zijn op je dagelijks leven. Jij wil snel van de pijn af. Wij weten dat ‘snel’ verder gaat dan ‘geen wachtlijst’ en ‘korte levertijd’.
 
De oorzaak van je klachten kennen, pas dan kun je ze aanpakken. Een uitgebreid en gedegen (lichamelijk) onderzoek vormt altijd de basis. Zo nodig geholpen door moderne apparatuur. Zonder onderzoek, vind je geen oorzaak. Zonder bekende oorzaak,  geen advies of behandelplan.
 
Zodra wij begrijpen waarom je klachten ontstaan, zorgen we samen dat jij het ook begrijpt door een heldere, uitgebreide uitleg. Waarom we dat belangrijk vinden? Een advies of behandelplan moet passen in jouw situatie; je sport, je dagelijkse activiteiten, je werk. Dit is dus altijd persoonlijk en is altijd maatwerk. Dat doen we samen. Zo zorgen we, samen, dat je snel van je klachten af komt. En voorkomen we dat je ze snel nog eens krijgt.
 
Voor meer info of het plannen van een afspraak verwijzen we je naar onze website.

Huidtherapie Vitaal

Huidtherapie Vitaal is een paramedische praktijk voor huid-, oedeem- en lasertherapie. De praktijk heeft twee locaties, waarvan de hoofdvestiging zich in Gezondheidscentrum Koolhoven in de Tilburgse wijk de Reeshof bevindt. Tevens is er een locatie in Gilze in Gezondheidscentrum de Flair.

U kunt in de praktijk terecht voor behandelingen van uiteenlopende huidproblemen, adviezen en huidproducten. Huidproblemen kunnen ongemak veroorzaken op lichamelijk gebied maar ook op psychosociaal gebied. In de praktijk wordt samen met u het behandelplan opgesteld. Het doel van de behandeling is om samen toe te werken naar het opheffen of verminderen van de klachten.

Leefstijl en Dieet diëtisten

De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot gezondheid en ziekte.

Kwaliteit van leven is voor iedereen anders en wordt bepaald door meerdere factoren. Lekker eten, een goede gezondheid, goed in je vel zitten en zo nog meer. Met een gezonde leefstijl, goed eten, bewegen, voldoende slapen en goed voor jezelf zorgen, kun je een heel eind komen. Naast voeding is ook gedrag daarbij bepalend. Beide aspecten komen bij ons aan bod. Behalve diëtist zijn wij ook gecertificeerd Leefstijlcoach.

Amacura geestelijke gezondheidszorg

AmaCura is een vooruitstrevend en multidisciplinair samenwerkingsverband van ervaren professionals op het gebied van geestelijke gezondheidszorg.


Wij zijn een 2e-lijns instelling voor kinderen en volwassenen die ambulante zorg biedt. AmaCura hecht aan een optimale relatie met huisartsen, bedrijfsartsen, eerstelijns psychologen, pedagogen en medisch specialisten.

Uniek praktijk voor Psychologie

Mijn naam is Gitte Grundel en ik ben de praktijkeigenaar van Uniek praktijk voor Psychologie. Sinds 2011 werk ik in vrijgevestigde praktijken voor psychologie en psychotherapie, in de gegeneraliseerde Basis GGZ, Revalidatie en in de Gespecialiseerde GGZ. Na de Masteropleiding Gezondheidspsychologie heb ik registraties behaald tot Psychotherapeut, Cognitief Gedragstherapeut VGCT, senior Schematherapeut en EMDR Europe Practioner.

Sinds januari 2023 bied ik vrijgevestigd Specialistische GGZ in het gezondheidscentrum Koolhoven aan. Contracten zijn met de meeste zorgverzekeraars afgesloten. 

Psychotherapeut (BIG-nr 69930521716) | Cognitief gedragstherapeut VGCT | Psycholoog NIP | EMDR Europe Practioner | senior Schematherapeut VsT
Gitte Grundel Psychotherapeut | Cognitief gedragstherapeut VGCT | Psycholoog NIP | EMDR Europe Practioner | senior Schematherapeut VsT

Fam geboortezorg en kindergeneeskunde

Fam biedt zowel geboortezorg als kindergeneeskundige zorg. Dit betekent dat we de zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd en de zorg voor zieke kinderen tot 18 jaar vanuit één organisatie aanbieden. De kracht van Fam zit in de afstemming van zorg door verloskundige, gynaecoloog en kinderarts. Zij bekijken samen met jou en je gezin, welke zorg jullie nodig hebben en door wie en waar deze geboden kan worden. Hierbij wordt gewerkt in een gezamenlijk dossier. Het zorgpad, afgestemd op jouw voorgeschiedenis, gebruiken we daarbij als leidraad. Hiervan kan op jouw verzoek of indien medisch noodzakelijk van afgeweken worden.

De verloskundigen werken in kleine teams om je zo persoonlijke zorg te kunnen bieden. Als zwangere ben je verbonden aan één team. In Gezondheidscentrum Koolhoven zitten de verloskundigen van Fam team Wisteria. Verloopt je zwangerschap, bevalling en kraamperiode zonder complicaties dan zie je ons op het spreekuur, bij je bevalling en voor de begeleiding van je kraambed.

Onderzoek toont aan dat je de zorg beter ervaart als je wordt begeleid door minder zorgverleners en dat er betere gezondheidsuitkomsten zijn voor jou en je kind. Daar staan wij achter! Daarom werken wij met casemanagers, dat houdt in dat je een vaste verloskundige als aanspreekpunt hebt. Daarnaast adviseren we je om je tijdens de zwangerschap door 2 à 3 verloskundigen uit jouw team te laten begeleiden. Hierdoor leren we elkaar goed kennen! Mocht je dit anders wensen dan kan dat natuurlijk ook!

Verloopt je zwangerschap niet zonder complicaties, dan kom je onder controle bij het team van gynaecologen, team Acacia. De controles vinden dan plaats in het ETZ (ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden of ETZ Waalwijk). Iedere zwangere krijgt rond de 36 weken een echo aangeboden met aansluitend een controle bij één van onze gynaecologen, omdat wij geloven in de kracht van gezamenlijke zorg en het samen verantwoordelijk zijn. Door samenwerking en krachten te bundelen, bieden we jou en je familie de beste zorg.

Team FAM

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik een afspraak?

Het is afhankelijk van uw vraag en/of klachten bij wie u terecht kan. Neem contact op met de zorgverlener via hun website. Bij algemene vragen vul het contactformulier in via onze website.

Worden mijn persoons- en
gezondheidsgegevens beschermd?

Ja, de gegevens die we van u verwerken, worden enkel gedeeld in het kader van uw gezondheidszorg met andere artsen of zorgverleners met wie u een behandelrelatie hebt. Enkel deze informatie wordt gedeeld die noodzakelijk is voor uw behandeling door een andere zorgverlener.

Heb ik een doorverwijzing nodig?

Dit ligt aan de soort behandeling. Bekijk per zorgverlener binnen het Gezondheidscentrum Koolhoven wat mogelijk is. Neem contact op via de contactgegevens op hun website.

Is er parkeergelegenheid?

Er zijn gratis parkeerplaatsen aanwezig voor het gebouw. Daar kunt u parkeren. 

Spring naar de inhoud